Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 75€.
Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 75€.
Καλάθι 0

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων


Γενικά

Η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της παρούσας ιστοσελίδας www.themakerybyanna.com ανήκει εξ ολοκλήρου στην ατομική επιχείρηση της Άννας Σαρηγιαννίδου (Α.Φ.Μ.: 143793361 Δ.Ο.Υ.: Α’ Θεσσαλονίκης) («υπεύθυνος επεξεργασίας»). Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη – Βαλαωρίτου 7 και οι τρόποι επικοινωνίας με το κατάστημα είναι μέσω τηλεφώνου στο   2310508492 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση themakerybyanna@gmail.com

 

Η παρούσα σύμβαση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλύπτει όλα τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών/μελών που συλλέγει ο δικτυακός τόπος του The Makery by Anna, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του.  Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος υπόκειται στους όρους της παρούσας, καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας. Η παρούσα αφορά τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από εσάς είτε από τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

 

Σε περίπτωση που οδηγηθήκατε στην ιστοσελίδα μας μέσω συνδέσμου (link) από άλλους δικτυακούς τόπους, δεν φέρουμε ευθύνη για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν. Επίσης σε περίπτωση που μεταβείτε σε δικτυακούς τόπους άλλων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες τρίτων προσώπων, από υπερσύνδεσμο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, δεν φέρουμε ευθύνη για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν. Σας προτρέπουμε να διαβάσετε τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των ιστοτόπων αυτών.

Η παρακάτω πολιτική μπορεί να επικαιροποιείται και για το λόγο αυτό σας προτρέπουμε να τη συμβουλεύεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στο τέλος της παρούσας αναγράφεται η ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης.


Σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Θα χρειαστούμε, όμως, τα προσωπικά σας δεδομένα εάν προχωρήσετε σε παραγγελία προϊόντων.

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας:

 • για την εξυπηρέτηση σας και την εκτέλεση των παραγγελιών σας, δηλαδή για τη λήψη της παραγγελίας, την τιμολόγηση και την παράδοση αυτής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 • για να απαντήσουμε στις σχετικές σας ερωτήσεις και να σας ενημερώσουμε για την πορεία της παραγγελίας σας ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με αυτήν.
 • για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε, μέσω της άντλησης πληροφοριών από εσάς σχετικά με την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα
 • για τους σκοπούς της τεχνικής διαχείρισης και ανάπτυξης της ιστοσελίδας και να συλλέξουμε στατιστικές πληροφορίες
 • για να διαφημίσουμε τα προϊόντα μας ή/και να εξατομικεύσουμε τις προσφορές μας
 • για να κάνουμε προτάσεις και διαφημίσεις στο δικτυακό μας τόπο 

 

Ποια δεδομένα συλλέγουμε

Το The Makery by Anna συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του. Για την ολοκλήρωση της παραγγελίας οι ζητούμενες πληροφορίες είναι οι εξής : Όνομα, Επίθετο, Χώρα, Πόλη, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Για την εκτέλεση παραγγελίας θα συλλέξουμε επίσης της διεύθυνση σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση και τηλέφωνο), ενώ τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα επεξεργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας και δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Θα λάβουμε γνώση μόνο του αριθμού λογαριασμού σας ή του ΙΒΑΝ σε περίπτωση που ζητήσετε επιστροφή χρημάτων λόγω υπαναχώρησης. Αν δηλώσετε ως διεύθυνση αποστολής μία διεύθυνση διαφορετική από αυτή της χρέωσης, θα συλλέξουμε τα απαραίτητα στοιχεία του για την αποστολή της παραγγελίας, όπως το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε περιορίζονται στα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την πλήρωση των ανωτέρω σκοπών και την εξυπηρέτησή σας. 

Συλλογή στοιχείων ανηλίκων: Η επιχείρηση δεν επιδιώκει τη συλλογή πληροφοριών ή τη διεξαγωγή συναλλαγών με ανηλίκους. Επιδίωξή μας είναι να μην προβαίνουν οι ανήλικοι σε συναλλαγές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας χωρίς τη συγκατάθεση του/των γονέα ή του νομίμου κηδεμόνα τους. 

 

Νομιμότητα της επεξεργασίας

 

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται πάντα υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει νομική βάση. 

Τα περισσότερα στοιχεία που επεξεργαζόμαστε είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, δηλαδή για να λάβουμε την παραγγελία σας, να την τιμολογήσουμε, να σας στείλουμε επιβεβαίωση της παραγγελίας και της πληρωμής και να αποστείλουμε τα προϊόντα που παραγγείλατε. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα ζητήσουμε την συγκατάθεση σας για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας, όπως πχ για να σας στείλουμε εξατομικευμένες προσφορές ή ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με τα προϊόντα μας. 

Ενδέχεται επίσης να θεμελιώνουμε έννομο συμφέρον για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως για να βεβαιωθούμε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας εμφανίζεται στον υπολογιστή σας ή το τάμπλετ σας κανονικά ή για να επιβεβαιώσουμε ότι η αλληλογραφία μας για σκοπούς εμπορικής προώθησης ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά σας ή για να επιλύσουμε τυχόν μεταξύ μας διαφορές και μόνο εφόσον τα προσωπικά σας δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν θίγονται σε σχέση με τα συμφέροντα της επιχείρησης. 

Τέλος, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σε συμμόρφωση προς νομικές μας υποχρεώσεις, πχ. για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που επιτάσσει η φορολογική νομοθεσία. 

 

Σε ποιους γνωστοποιούνται


Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την παροχή των υπηρεσιών μας και την πώληση των προϊόντων μας. Οποιοδήποτε στοιχείο ταυτοποίησής σας παραμένει αυστηρά απόρρητο και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε τρίτο. 

Ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαβιβάζονται σε τρίτους συνεργάτες μας, όπως στις εταιρείες ταχυμεταφορών που διαμεσολαβούν για την αποστολή των παραγγελιών σας, ή σε παρόχους υπηρεσιών ΙΤ και τεχνολογίας cloud. Η διαβίβαση αυτή γίνεται μόνο για σαφώς προσδιορισμένους σκοπούς, ενώ οι συνεργάτες μας (εκτελούντες την επεξεργασία) ελέγχονται για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, επιλέγονται με βάση την αξιοπιστία τους στον τομέα παροχής των υπηρεσιών τους και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον όλοι οι συνεργάτες μας, όπως και το προσωπικό μας δεσμεύονται από ρήτρες τήρησης εχεμύθειας σε σχέση με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών μας.

Για λόγους προστασίας των δεδομένων σας, σας παρακαλούμε να μην κοινοποιείτε ποτέ τον μοναδικό κωδικό αριθμό της παραγγελίας σας σε κανέναν με κανένα μέσο. Τέλος, τα τηρούμενα στοιχεία δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νόμιμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις.

 

Περίοδος διατήρησης δεδομένων

Η επιχείρηση διατηρεί μόνο τα στοιχεία που απαιτούνται για την εκτέλεση, την τιμολόγηση και την αποστολή της παραγγελίας σας για το προβλεπόμενο από το νόμο ελάχιστο χρονικό διάστημα ανάλογα με την κατηγορία των δεδομένων. Τα υπόλοιπα στοιχεία διατηρούνται για χρονικό διάστημα 5 ετών για διευκόλυνσή σας σε περίπτωση επανάληψης της ίδιας παραγγελίες και διαγράφονται αμέσως μετά. 

 

Social Media

Η σελίδα (fan page) The Makery by Anna στο facebook συνιστά δημιουργία της επιχείρησης μας και έτσι είμαστε από κοινού υπεύθυνοι επεξεργασίας μαζί με την Facebook Inc η οποία διαχειρίζεται το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο ισχύει και για το προφίλ @themakery_byAnna στο Instagram.

Σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων σας (ονοματεπώνυμο, φωτογραφία προφίλ ή τυχόν στοιχεία που μας γνωστοποιείτε μέσω προσωπικού μηνύματος) μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η ενημέρωση σας για τα νέα μας προϊόντα, τις προσφορές μας καθώς και η επικοινωνία μεταξύ μας και η νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή (unlike/unfollow). 

Επιπλέον συλλέγουμε ανώνυμα δεδομένα σχετικά με την περιήγηση των χρηστών στις ιστοσελίδες μας.

Τέλος επιλέγοντας από την ιστοσελίδα μας το «κουμπί» που φέρει την ένδειξη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης (social media plug in) μεταφέρεστε στις σελίδες μας στα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα. Για την επεξεργασία που πραγματοποιεί η Facebook Inc καθώς και για τη διαβίβαση των δεδομένων σας παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους όρους χρήσης και την πολιτική προστασίας δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

 Μέτρα ασφαλείας

Η επιχείρηση και οι εκτελούντες την επεξεργασία εφαρμόζουν όλα τα εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, κατάχρησης, απώλειας ή καταστροφής. Τα μέτρα συντελούν επίσης στο να πιστοποιείται ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή και χρησιμοποιούνται σωστά. Η σύνδεσή σας είναι ασφαλής διότι χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer).  


Δικαιώματα πελατών

Επιγραμματικά τα δικαιώματα που έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι τα εξής:

 • Δικαίωμα ενημέρωσης): Είναι το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, ποια είναι αυτά και για ποιον λόγο..
 • Δικαίωμα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε δωρεάν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα
 • Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ανακριβών προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών στοιχείων.
 • Δικαίωμα διαγραφής): Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως όταν τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα, έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σας, τα δεδομένα έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία, κ.ο.κ.
 • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας
 • Δικαίωμα στη φορητότητα Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
 • Δικαίωμα εναντίωσης: Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία προσωπικών ον.

Τέλος, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – www.dpa.gr) σε περίπτωση που θεωρείτε πως τα δεδομένα σας δεν τυγχάνουν σύννομης επεξεργασίας. 

Για οποιαδήποτε απορία σας σε θέματα προσωπικών δεδομένων ή την υποβολή αιτημάτων σχετικών με τα ανωτέρω δικαιώματά μας, μπορείτε να απευθύνεστε στο themakerybyanna@gmail.com

 

 

Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης: 14/11/2021